HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : Cantikkan caption gambar dekat blog (i)

Assalamualaikum.

Sweetny depa niyh. Seriously ak jelly tgk depa dua :')
*Hari ni nisa nak buat tutorial*
Okayy , korang nampak tak dekat bawah gambar atas tu ↑ tulisan dia kecil kann? Comel kann? Tu la caption tapi hari ni nisa nak buat tutorial untuk pengguna Blogskins.
  •  Copy code ini
    @font-face{font-family:pixel;src:url(http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf)}
  • Pastekan code tadi dekat atas body {
  • Then, copy code ini pula
  • .tr-caption{font: 8px pixel;padding-top: -3px;padding-bottom: 3px;}
  • Pastekan code tadi dekat mana-mana tapi code tu mestilah dipastekan di antara code </style><body> dan body { ...... }
  • Dah habis paste? Preview dulu, kut-kut design blogskins korang berterabur kea.
  • Siap? Save jeaa ;)
Macam mana nak tulis caption?
  • First, masukkan gambar.
  • Second, klik gambar dan klik add caption.
Click for XXX size
  •  Lastly, taip apa yang korang nak taip dekat situ.
Click for XXX size
Hari ni Cuti! Ahad ni raya xD Malam ni nisa nak umumkan nama pemenang ;)

4 comments:

Amirul Aimaduddin said...

tak sabar nak tunggu pemenang dye,hehe :D

Mimi Mimot said...

Singgah sini :) Jom join sekali

http://preciouselove.blogspot.com/2012/08/partner-giveaway-by-fiqah-dan-ieyla.html

http://preciouselove.blogspot.com/2012/08/contest-aku-nak-lomo-by-cik-tyra-lee.html

Arjuna Silvera said...

thanksss

♥ Lia Abdillah ♥ said...

Salam, kak nisa. boleh tak kak nisa buat tuto ni jugak tpi untuk washed denim template. balas dkt cbox lia eh?

Template By NisaaRazie