HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : Cantikkan caption gambar dekat blog (ii)

Assalamualaikum.

Hi, rindu nisa tak? Haha, dah lama kan nisa tak update blog. Sekarang nisa tengah busy study, exam lagi 2/3 minggu jaa lagi -.-

Memandangkan hari ni mood nisa ada, nisa nak buat tutorial. Btw, tutorial kali ni untuk pengguna Template Washed Denim ; Denim SAHAJA.
  • First, copy code ini dahulu :
    @font-face{font-family:pixel;src:url(http://static.tumblr.com/rmj06l2/Usellxb4i/tinytots.ttf)}
  • Lepas copy pastekan dekat atas body {
  • So, dia akan jadi macam ni right?
Click for XXX size
  • Then tekan F3 atau Ctrl bersama F dengan serentak untuk mencari kod ini :
    .post img, table.tr-caption-container {
  • Dah jumpa? Delete kod tu sampai kod :
    .tr-caption-container img { border: none; padding: 0; }
  • Okayy, seterusnya korang gantikan dengan kod ini dekat kod yang korang delete tadi :
    .tr-caption { font: 8px pixel; padding-top: -3px; padding-bottom: 3px; }
  • Akhir sekali, korang preview dahulu kalau jadi save terus.
Nisa nak minta maaf kalau kod korang dengan nisa tak sama sebab nisa pakai kod yang telah didesign semula oleh Nisaa. Maaf sekali lagi, kalau tak faham boleh bertanya dan nisa minta maaf sebab tak letak CBOX untuk kali ni. Sorry guys.

1 comment:

♥ Lia Abdillah ♥ said...

Oke, ty. kalau lia ade mase lia try ;)

Template By NisaaRazie