HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial: Letak Follower a.k.a Dapatkan Kod Follower

Assalamualaikum ^^


Okay, hari ni nisa nak ajar korang cara nak letak follower dekat blog, terutamanya untuk blogskin. Btw, kalau korang pakai template jenis biasa, korang klik TUTORIAL INI DAHULU sebab nisa nak ajar untuk template blogskins.
  • Korang dikehendaki SIGN IN ke BLOG korang terlebih dahulu.
  • Klik LINK INI #kali ni tiada unsur link churp-churp ataupun heartbeat -.-
  • Lepas klik link tadi, klik pula perkataan " Add the members gadget "
  • Kemudian, korang tengok step 1. Korang adjust width tersebut mengikut kesesuaian sidebar korang, begitu juga dengan Row. If korang tak nak tukar, abaikan ja.
  • Step 2, korang tukar la apa yang patut sebab step ke-2 ni untuk customize gadget anda.  

  • Step ke-3, korang klik GENERATE CODE untuk mendapat kod follower yang korang Customize tadi. Lepas tu copy semua kod-kod tersebut.
  • Lepas copy, pergi ke Dashboard > Template and pastekan kod yang korang copy di bahagian SIDEBAR.
  • Sebelum SAVE, sila PREVIEW dahulu. Mana nak tau nanti tak jadi pula kan? If tak jadi sila bertanya di http://www.facebook.com/Myzanyesa atau di  https://www.facebook.com/nisasayakinie.
Sekian ^^

2 comments:

nur_za said...

thanks tutorial ni..hee

Nurul Hayati said...

tak jadii..
dia kata retired laa..


sob,sob,sob~ :(

Template By NisaaRazie