HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : Gambar membesar bila cursor menyentuh

Assalamualaikum ^^

Live Preview :

Haiiiii, anda sihat? Okay nisa mungkin tak sihat. Hermmm, :/ tapi takpela. Btw, hari ni nisa nak buat banya tuto dan nak kongsi tuto-tuto tersebut dengan korang semua. Suka tak? Tak suka sudah T^T

PERHATIAN INI HANYA UNTUK KEGUNAAN BLOGSKINS SAHAJA!!
  • Dashboard > Template > Edit HTML
  • Press Ctrl+F or F3 to find the code of img { .
Tak jumpa? Sila letak sendiri di bawah <style> okay?
  • Kemudian, sila copy kod di bawah ini dan pastekan setelah jumpa kod img {
border-radius:8px;
border: 0px;  opacity: .75;
filter: alpha(opacity=100);
-o-transition: opacity 1.5s linear;
-webkit-transition: opacity 1.5s linear;
-moz-transition: opacity 1.5s linear;
-webkit-transition-duration: 2s;
}
img:hover {
opacity: 100; filter: alpha(opacity=100);
-o-transition: opacity 1s linear;
-webkit-transition: opacity .8s linear;
-moz-transition: opacity 1.5s linear;
-o-transition: all 0.3s;
-moz-transition: all 0.3s;
-webkit-transition: all 0.3s;
-moz-transform: scale(1.2);
-o-transform: scale(1.2);
-webkit-transform: scale(1.2);
-webkit-transition-duration: 2s;
cursor: url(http://4.bp.blogspot.com/-pNLqCvHRkuE/TtzXEdF69HI/AAAAAAAABI8/0mAHQa6bsJo/s1600/comel+je+cursor.png), auto;
}
  • Preview dahulu, jika jadi SAVE terus. If tak jadi, sila bertanya okay?.
Dan Tamat. Maaf nisa tak berapa sihat hari ni, jika tak faham sila bertanya dekat nisa secara langsung di http://www.facebook.com/Myzanyesa atau di https://www.facebook.com/nisasayakinie. Okay? Terima kasih kerana memahami keadaan nisa.

2 comments:

Irina Nasir : ) said...

thanks for the tuto kak ! da menjadi :)

Me , Dyana said...

thanks , menjadik . tapi , macam mana nak buat dia besar lagi ek ?

Template By NisaaRazie