HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : Billy Music Player

I Heart Music ♥

Assalamualaikum.

Hey, apa habaq semua? *loghat Kedah mai dahhh* -.-
Hahahaha, apa pun hari ni Nisaa nak buat tutorial dengan suka rela-rela-relanyaaaa. Hampa tau dak Billy Music Player tu macam mana? Tak tau? Mai sini nak habaq, Billy ni lebih comel daripada mp3 yang kebanyakkan blog pakai nuhh. Keyhh, ni sebagai contoh :

Omeii kan?
  • Mula-mula tekan sini : http://irondj.net/
  • Lepas tu, cari lagu yang korang nak dekat kotak ' search ' .
  • Dah jumpa lagu tu? Okayy, kemudian sila rujuk di bawah :'3
Click for XXX size
  • Okayy, nampak tak HTML Embed tu? So, copy ja code tu naihh.
  • Then, pastekan dekat Notepad or whatever yang boleh edit untuk sementara waktu ni.
  • Ni contoh code Nisaa :
<strong>Eren Ft. Romi - Pelengkap Hidupku</strong><br /><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" width="203" height="20"> <param name="wmode" value="transparent"/> <param name="movie" value="http://s6779.gridserver.com/assets/id/player/player_mp3_maxi.swf" /> <param name="bgcolor" value="#ffffff" /><param name="FlashVars" value="mp3=http://media.irondj.net/mix/file/14396/pelengkap_hidupku.mp3 &showstop=1&showvolume=1&showloading=always&volumeheight=9&width=203&height=20" /></object> <iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Firondj.net%2Fusers%2F3204%2Fmixes%2F14396&layout= button_count&show_faces=true&width=70&action=like&font=arial&colorscheme=dark&height=20" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:70px; height:20px;" allowTransparency="true"></iframe><br />  <a href="http://irondj.net/users/3204/mixes/14396">download</a>  / <a href="http://irondj.net">iron dj</a> 
  • Lepas paste korang cari kod yang iras-iras code warna biru tu, then copy balik.
  • Seterusnya, sila tekan sini : http://www.sheepproductions.com/billy/# 
  • Then, masukkan link yang korang copy tadi.
  • Make sure, korang tick ' Auto Play ' . Lepas habis paste, sila tekan Generate Code!
  • Akhir sekali, Copy code yang dia bagi. Then, pastekan dekat blog korang.
Sekian Terima Kasih, tak faham? Sila bertanya di sini : http://ask.fm/nisaaanisaa

No comments:

Template By NisaaRazie