HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Pengalaman Berada Di SM Sains Kubang Pasu

Assalamualaikum.

I wish you are my future husband :)


DAY 1 - Saturday, 7 July 2012.

*Hari Sabtu kita orang kena berkumpul dekat SMK Hutan Kampong. Btw, kelas nisa ada 32 orang dan cikgu bahagikan kepada dua group iaitu :

a) SM Sains Kubang Pasu
- 4 orang pelajar lelaki
- 12 orang pelajar perempuan

b) SM Sains Pokok Sena
- 5 orang pelajar lelaki
- 11 orang pelajar perempuan

Mula-mula tu perasaan kita orang memang excited gila-gilalah sebab sebelum ni kita orang tak pernah rasa duduk dekat asrama. Lepas tiba ja dekat sekolah tu, nisa terkesima sebab sekolah dia orang besar. Sampai nisa pernah sesat jalan :3 Kemudian, kita orang dibahagikan dorm. Satu dorm ada 2,3 orang. Alhamdulillah nisa dapat dorm 1B-5, penghuni dekat situ kebanyakkannya pelajar Menengah Rendah satu form dengan nisa. Bila time nak mandi nisa kena main *CUPP-CUPP* Harap korang faham sendiri keyhh >,< Lepas tu pergi ke surau untuk solat Maghrib. Yeahhh, kita orang duduk dekat saf hadapan sekali, bangga siot! Ohh, nisa lupa. Sebelum pergi solat Maghrib, kita orang kena pergi Dewan Makan sebab nak makan malam. Habis ja solat Maghrib kita orang pergi prep. Dari hari Sabtu - Selasa kita orang prep subjek Math jaa -___- then , kita orang pergi surau balik untuk solat Isyak. Fuhh, serius letih sebab dia orang ajar kita berjalan secara cepat. Then supper, lepas tu terus masuk dorm. Setibanya di dorm, nisa terus sakit perut. Sakit gilaaa, macam waktu habis Kejohanan Balapan dan Padang 2012 dua minggu lepas. Tak tahu nak buat apa. Then , tepat jam 11.43 malam nisa terus tidur.

DAY 2 - Sunday, 8 July 2012

Hari pertama di Dewan Besar memang membosankan .___. Yea lah diaorang speaking, nisa ni tak faham bahasa inggeris. Ohh yaa, nisa ditempatkan di kelas 3 Fikir. Kelas tu kelas ketiga dalam Tingkatan 3, dalam satu kelas ada 20+ pelajar sahaja. Ketua Tingkatan 3 Fikir ialah, Muhd Azim manakala penolongnya bernama Syifa Syazwani. Keyh, menurut cerita Erny [kawan baru nisa] pelajar tingkatan 3 *Lelaki ni nakal sikit. Memang pun -__- . Dekat sekolah tu nisa dapat belajar satu subjek baru iaitu Bahasa Antarabangsa. Nisa ambil bahasa Jerman. Jerman memang best sebab ia similar dengan inggeris. Tengah hari nisa pergi ke Dewan Makan [DM] Makan Tengah hari lepas tu masuk kelas balik -______________- Then ulang balik perkara yang sama sebiji macam DAY 1 tapi tak la sampai nisa sakit perut setiap hari :3

DAY 3 - Monday, 9 July 2012

Hari kedua belajar, keyh pagi tu nisa bangun awal sikit senang dapat bilik air. Memang bangga gila! Penghuni dorm tu cakap hari Isnin warden garang bertugas. Kawan nisa dapat kenangan pahit dari cikgu garang tu, ada ke patut dibuangnya tuala kawan nisa ke dalam tong sampah -_- Lagi pun kita orang tak didedahkan tentang peraturan dorm dan penghuni dorm tu sombong tak berkongsi ilmu dengan kita orang pun. MELUAT!! Malam Isnin tu nisa nangis, sebab kawan nisa cakap Capital M minat dekat Alia Udin. Keyhh memang nisa tukar mood terus. Sakit gila hati nisa, ya laa nisa sayang dia sangat-sangat walaupun nisa couple dengan orang lain. Then, nisa fikir balik mungkin dia nak nisa lupakan dia. Actually, nisa tak percaya kata-kata kawan nisa. Lepas balik dari asrama nisa tanya dia, betul ka dia ada minat dekat seseorang. Dia mengaku, keyh nisa buat muka happy sampai ke telinga walhal hati nisa pedih sangat. Macam nak buang ja hati ni tapi nisa sabar jaa. Lepas tu, nisa terus hanyut *zzzzZZZ~

DAY 4 - Tuesday, 10 July 2012

Hari keempat ada kat situ kita orang dah kira berapa jam lagi nak balik. Actually, nisa dengan kawan nisa memang tak tahan duduk dekat situ sebab baju kita orang tak mencukupi, kes mesin basuh, kes macam-macamlah. Waktu ni nisa baru cakap dengan orang. Ya Allah, dia orang memang peramah. Teringin sangat nak bersahabat baik dengan dia orang. Time malam pula kita orang semangat packing baju, tak sabar nak balik. Lepas kemas nisa terus tidur. Nisa orang kedua tidur awal, orang pertama kawan nisa. *Well, semangat nak balik memang macam ni. Hahahahaha~

DAY 5 - Wednesday, 11 July 2012

Hari terakhir, kita orang kena turun pergi dewan panjang untuk bacaan Yasin. Waktu tu hujan, lepas baca yasin terus masuk perpustakaan. Dalam perpustakaan tu sejuk gila kut. 2 jam 40 minit nisa tahan kesejukkan, lepas keluar dari library nisa terus ke toilet. Then kita orang pergi makan. Hari ni kita orang tak pergi kantin, kita orang malas. Well~ Lepas tu masuk kelas sains kita orang menyembang sebab takda buku .__. 10 minit sebelum pukul 12 kita orang dibenarkan ke Bilik Mesyuarat. Keyh, sebelum keluar kita orang bersalaman. Rasa sedih gila nak tinggalkan dia orang tapi Hutan Kampong tetap di hati :D

No comments:

Template By NisaaRazie