HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : Gambar Melengkung with hover

Assalamualaikum ^^

Live Preview :


Ehh, gambar di atas ni melengkung lah. Cantik, #cantiklah sangat :P

Ahak, sekarang awak nak tak gambar di entry awak melengkung tanpa edit? Nak? Sila ikut tutorial kite okay ^^
  • Dashboard > Template/Design > Edit HTML
  • CTRL+F or F3 to find this kod img {

Dah jumpa? Tak jumpa? Kalau tak jumpa korang tambah dekat bawah u { okay ^^

And then copy kod di bawah ini dan pastekan di bawah kod yang korang cari tadi
border-radius:10px;
-webkit-transition:.2s;
}
img:hover {
border-radius:30px;
padding-right:50px;
-webkit-transition-duration: 2s;
}
If tak nak hover korang delete kod img:hover { sampai penutupnya yang macam ni {
SEGMEN BELAJAR
Warna Kuning : Semakin besar nombor yang korang letak semakin melengkung gambar tersebut.
Warna Biru : Semakin besar nombornya semakin ke tepi gambar anda bergerak.
Warna Ungu : Semakin besar nombornya semakin lambat ia bergerak.
Nisa harap korang Faham okay? Kalau tak faham sila bertanya dekat form or fanpage nisa.

No comments:

Template By NisaaRazie