HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : Jom tukar Shoutbox kite ke Fibox.

Assalamualaikum ^^


Sekarang ni nisa dah pakai Fibox bukan lagi cbox.

"Ehh, apa perbezaan cbox dengan fibox ni sampai nisa nak tukar SHOUTBOX?" Okay, Fibox ni spesis Shoutmix juga, bila korang dah letak nama korang ia akan save macam shoutmixlah. Tak percaya cubalah ^^

Dan sekarang jom tengok tutorial di bawah ini:

  • Daftarkan diri anda di borang yang tertera. Jika anda mempunyai Facebook sila klik Login with Facebook.
  • Kemudian korang create nama untuk fibox korang. Okay?

  • and then klik Settings.
  • Akhir sekali korang copy code tu dan pastekan kod shoutmix/shoutnox/cbox korang yang lama tu ^^
SEGMEN MARI BELAJAR
  1. Overview : Boleh edit width dan height fibox.
  2. Costumize : Boleh edit warna yang korang nak.
  3. Smiley : Korang boleh design korang punya emoticon #tapi buat masa sekarang just boleh pakai yang disediakan ja.
  4. Settings : Untuk memilih On/Off online users dekat fiboz korang.
Ehh, nisa kenapa dia keluar macam ni walaupun dah daftar?


  • Okay, lepas korang dah daftar korang boleh tulis nama korang dan url blog korang.
  • Kemudian klik OK dan korang boleh postkan apa yang korang nak kata dekat nisa atau blogger-blogger yang lain.
Sekian, #jika tak faham sila bertanya, okay? ^^

THE END
Template By NisaaRazie