HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Letak gambar di footer

Hi readers ^^
Hari ini kita akan belajar cara nak letak gambar di footer , btw lama bebenor aku tak buat tutorial kan² ? Ehh² , sebelum tu aku nak tanya . Kau tahu ke apa itu Footer ? Hah , cuba kau scroll blog aku ni sampai ke bawah dan nampak tak gambar macam ni ?
Inilah footer ^^ , okay let's start our tutorial .
  • Dashboard > Design > Edit HTML
  • Search kod .post-footer { by using \click CTRL + F or F3/
  • Copy kod di bawah
background:url("url image") no-repeat scroll right center transparent;
border:2px dashed #000000;
color:#000000;
font-size:12px;
margin:0.1em 0;
padding:10px 10px 18px 50px;
text-transform:lowercase;
-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
}
  • pastekan di bawah kod yang korang search tadi , so ia akan jadi seperti ini

  • Preview dulu , if jadi klik Save  
TAMBAHAN
url image : letak url image yang korang nak ia jadi sebagai footer korang , macam footer aku .
2 : Ikut kesesuaian border footer korang
dashed : Bentuk line border , boleh ditukar sama ada solid , dashed or dotted
#000000 : Warna border korang , boleh search warna dekat RAINBOW

No comments:

Template By NisaaRazie