HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial: Revert to Classic Template Part 1

Assalamualaikum ^^


Hari ni nisa nak ajar korang tukarkan template biasa korang ke Classic Template macam nisa ni, selalunya classic template ni best sebab dapat main dengan kod-kodnya ^^ Okay, let's start with our tutorial. 

  • Dashboard > Design > Edit HTML

#kotak yang berwarna merah tu, terus korang klik tau.
  • And then dia akan keluar macam ni right?
Lepas tu korang pergi la download skin-skin yang cun-melucun dekat Blogskin, tapi nisa sarankan korang preview dulu blogskin yang korang pilih tu sama ada sesuai dengan internet yang korang pakai atau tidak. Okay?

Sekarang nisa nak ajar korang download template blogskin.

#Klik Blogger Main untuk download skin kesukaan anda.
#Kemudian, klik notepad yang dikeluarkan dibawah itu [bagi pengguna google chrome]
#Akan keluar macam ni kan if klik notepad tu?, so highlight semua kod-kod tersebut and then copy dan paste di dalam ni:
#Sebelum korang paste kod-kod yang telah dicopy tu, sila delete semua kod-kod yang tersedia di dalam kotak tu. Next paste kod-kod yang korang copy tadi, lastly klik SAVE TEMPLATE CHANGES.
THE END 

No comments:

Template By NisaaRazie