HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : Private Cbox

Assalamualaikum ^^


Ehh, korang nak tak cbox korang jadi macam ni? Kalau nak jom ikut tutorial ni:


Sign In dekat CBOX korang.
If takde cbox klick nombor 2 seperti gambar di atas.


Klik Publish.


Scroll sampai jumpa kod-kod yang banyak macam nombor 4 tu.

So, kod korang akan jadi macam ni right?

<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 -->
<div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0">
<div><iframe frameborder="0" width="400" height="100" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=628786&amp;boxtag=yyjq2b&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-628786" style="border: 0px solid;" id="cboxmain6-628786"></iframe></div><div><iframe frameborder="0" width="400" height="75" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=628786&amp;boxtag=yyjq2b&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-628786" style="border: 0px solid;border-top:0px" id="cboxform6-628786"></iframe></div>
</div>
<!-- END CBOX -->

Okay, lepas tu korang pergi dekat tempat yang korang letak cbox/shoutmix lama.
Warna Merah : DELETE terus.
Warna Oren : Ubah mengikut kesesuaian width sidebar.
Any problem? Sila BERTANYA sebelum sesat jalan ^^

THE END

8 comments:

cycysyida said...

nysa , pstuu cane pulakk nk ngk ap yg dorg post kt cbox kite tuu ?

Im not beauty queen said...

Thanx for the tuto ;)

Nisa Sayakinie said...

@cycysyida kena slalu sign in kt www.cbox.ws :)

Nisa Sayakinie said...

@Im not beauty queen Welcome ^^

NurulKhaleeda said...

Thanx for tuto darl ..

℘ofia ღ said...

erm, macam mana yang form tu ke atas? -_-

Nur Aien Syahierah said...

thnks kak nieysa..menjadi :)

Ila potter said...

Thanks awak :)

Template By NisaaRazie