HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : How to Put a Form in your Blog

Assalamualaikum ^^


So, sekarang ramai blogger dah pandai buat tutorial right? dan ramai blogger yang baru berjinak-jinak nak buat tutorial like me right? Ada juga BlogShop yang baru sahaja ingin berkembang right? Dan korang perlulah ada borang untuk tempahan right? #berapa banyak right? -.-

Haa, okaylah sekarang cara paling mudah untuk korang tengok siapa yang nak tempah or minta korang buat tutorial adalah dengan memakai Borang seperti di atas ^^ Okay, Let's look our tutorial.

Firstly, korang klik LINK INI dan akan terus pergi ke website Borang tersebut.

STEP 1

Langkah pertama korang kena setting form ni dulu okay. Macam nisa just tick Name, E-mail & Website only.

STEP 2

Langkah kedua pula korang designkan form korang, kalau tak nak design korang biarkan je ^^

STEP 3

Langkah seterusnya, korang letakkan e-mail korang dan pastikan e-mail yang korang letak tu sentiasa dibuka. Manala tahu ada orang nak tempah apa-apa ke nak suruh korang buat tutorial ke kan-kan? Lepas letak e-mail korang, korang terus click CREATE FORMULAR tu okay.

Lastly, korang Copy Code yang dia berikan tu dan pastekan di page korang, sidebar korang atau di mana-mana yang korang nak letak.

*This tutorial credit to 

THE END

No comments:

Template By NisaaRazie