HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : Music Player Box and Float

Hi readers ^^
Okay, kau nampak tak box kecik molek kat gambar di atas ni? Comel ja kan?, okay hari ni nisa nak ajar buat music box macam tu. So, let's start.
  • Dashboard > Design > Add a gadget > HTML/JavaScript
  • Copy kod di bawah dan pastekan di HTML/JavaScript
<div style="POSITION: fixed; bottom: 2px; right:6px;"><div style="MARGIN-RIGHT: .1em; MARGIN-RIGHT: .1em" class="linkopacity" href="#" rel="nofollow" target="_blank" imageanchor="1"><span style="background-color:transparent;  padding: 13px 9px; border: 2px solid transparent;solid;color:transparent;"><object width="30" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/55knKAQ2voQ?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US" /><param name="allowFullScreen" value="true" /><param name="allowscriptaccess" value="always" /><embed src="http://www.youtube.com/v/55knKAQ2voQ?fs=1&amp;autoplay=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="30" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object></span></div></div>
Segmen Mari Mengenal ABC
Merah Jambu: Boleh tukar warna [search-code-warna], if tak nak boleh kekalkan transparent itu.
Ungu: Letak kod lagu anda *hanya lagu dari youtube sahaja. If tak nak tukar boleh ambil lagu tu, Tajuk " Ezad-Mengharap Bintang"
Orange: Kekalkan width dan heightnya, jangan sesekali tukarkannya
  • Save
Any problem please contact me at my [facebook-nurhanisahfakhrurazi]
THE END

No comments:

Template By NisaaRazie