HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Tutorial : About Me

Hi readers ^^
LAma betulkan nisa tak buat tuto? By the way tuto ni direquest oleh Dinie, untuk pengetahuan korang nisa buat About Me tu throw link ke page yang nisa telah buat sekian lama. Cuba korang klik link About Me tu, dia akan ke Kad Pengenalan nisa kan? Okay, jom start belajar buat page untuk About Me.
  • Dashboard > Post > Edit Pages > New Page or Create a Page
Korang tulis la apa yang korang nak tulis dalam tu. Contohnya :
okay , kemudian klik no gadget dan save and publish. Lihat gambar di bawah ini:
Dah siap, lepas itu klik right click kat view page dan copy link/urlnya.
  • Dah copy? Pergi Design > Add a Gadget > HTML/JavaScript
dan pastekan url/link yang korang copy tu kat dekat dalam kotak HTML/JavaScript dan tolong tambahkan kod ini :
<a href="link/url yang korang copy tadi">Ayat Sendiri</a>
  • Last kali SAVE okay?
THANK YOU♥ 
for using my tutorial, if tak faham sila tanya nisa di [facebook]

No comments:

Template By NisaaRazie