HOME ABOUT ME TUTORIALS FREEBIES LINKIES INSTAGRAM

Cara potong kuku dengan sebaik-baiknya

Hi Readers ^^
Sekarang aku tengok budak-budak sekolah menengah ramai dah berkuku panjang, kau percaya tak? Cuba kau tanya budak-budak sekolah menengah. Serious kuku depa panjang -.- ada sesetengah tu kuku warna-warni. By the way, aku pula jenis tak suka simpan kuku panjang-panjang sebab orang tua-tua cakap kalau kita simpan kuku panjang macam kita bela satu kandang khinzir iaitu bersamaan dengan satu jari. Hah,cuba kau bayangkan kalau kau simpan kuku panjang 10 jari? Berapa kandang khinzir yang kau bela? Tak ke dapat dosa? Nak ke kau dapat dosa berlipat ganda? Kalau tak nak cepat-cepatlah potong kuku korang tu ^^

Kau tahu tak cara-cara memotong kuku dengan mengikut sunnah Nabi? If masih tak tahu, aku nak bagi tahu ni. Kau pergi ke website ini.


Sekarang aku nak bagi tahu hari-hari untuk memotong kuku pula
  • Sabtu - nescaya keluar dari tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit
  • Ahad - nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kepadanya kemiskinan
  • Isnin - nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sihat
  • Selasa - nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk kepadanya penyakit
  • Rabu - nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan #apa tu? nisa tak faham, kalau korang tahu tolong bagi tahu nisa ekk.
  • Khamis - nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit
  • Jumaat - nescaya keluar daripadanya dosa-dosa seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah SWT

1 comment:

Nur Zulaikha said...

Hai. Kepapaan tu mcm miskin :)

Template By NisaaRazie